Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)494g134kcal6.4g23.7g1g8.4g
Valkosipuli 13g14kcal1g2g0.1g0.3g
Linssi, punainen, Go Green562g1826kcal134.8g275.3g5.6g67.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g125g35kcal0.7g7.4g0.2g3.1g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka60g6.6kcal0.7g0.7g0.1g0.6g
Vesi1873g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 156g1380kcal0g0g156.1g0g
Viinietikka balsami38g13kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6640g6816kcal287.2g619g326.2g159.6g
Valittu annoskoko3320g3408kcal143.6g309.5g163.1g79.8g
Annoskoko puolitettuna1660g1704kcal71.8g154.8g81.6g39.9g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212