Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1601g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 214g82kcal2.1g14.7g0.4g5.3g
Kaali, paistettu 147g120kcal1.8g6.2g9.1g3.2g
Sipuli, paistettu 67g68kcal0.9g3.2g5.5g1.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g21g22kcal1.7g3.5g0.1g0.4g
Kevyt Herkkulenkki, Atria267g347kcal32g2.9g23.8g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 934g511kcal14.9g122.5g1.6g7.9g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g40g158kcal1.2g8g13.6g0g
Mustapippuri 2.7g7.5kcal0.3g1g0.1g0.7g
Oivariini, juokseva, rasvaseos27g192kcal0.1g0.1g21.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6640g3015kcal110g324.2g151.2g37.2g
Valittu annoskoko3320g1507kcal55g162.1g75.6g18.6g
Annoskoko puolitettuna1660g754kcal27.5g81.1g37.8g9.3g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=87777