Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g549g785kcal68.6g1.6g56.5g0g
Sokeri319g1296kcal0g319g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 244g839kcal24.9g171.1g2.9g8.6g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 87g292kcal0.1g71.2g0g1.2g
Leivinjauhe 13g22kcal0.6g4.7g0g0.1g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g873g1310kcal4.4g314.3g2.6g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g437g698kcal31.4g69.8g30.6g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 499g1280kcal6.5g15g134.7g0g
Kiivi kuorittu 137g64kcal0g9.7g0.8g3.7g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 150g111kcal1.1g23.2g0.6g1.6g
Tomusokeri 1dl=60g13g50kcal0g12.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6640g13493kcal275.2g2024.2g457.4g30.4g
Valittu annoskoko3320g6747kcal137.6g1012.1g228.7g15.2g
Annoskoko puolitettuna1660g3373kcal68.8g506.1g114.4g7.6g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759