Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1744g5984kcal177.7g1220.7g20.9g61g
Vesi1341g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g17g60kcal7.5g6.7g1g0g
Kauralese 201g724kcal36.2g91.8g15.5g35.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6640g13536kcal442.8g2638.4g74.8g192.4g
Valittu annoskoko3320g6768kcal221.4g1319.2g37.4g96.2g
Annoskoko puolitettuna1660g3384kcal110.7g659.6g18.7g48.1g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248