Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 277 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1200g217kcal6.7g30g4.8g8.4g
Oliiviöljy 84g743kcal0g0g84g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 12g34kcal1.3g4.6g0.4g3.2g
Herne 600g414kcal30.4g56.2g2.4g18.6g
Kuohukerma,valio,2dl600g2040kcal12g18g210g0g
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton60g13kcal0.2g1g0g0.1g
Fetajuusto (Rainbow), annos 100g450g1260kcal72g4.5g103.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6648g9438kcal245.2g228.6g810.2g60.6g
Valittu annoskoko3324g4719kcal122.6g114.3g405.1g30.3g
Annoskoko puolitettuna1662g2360kcal61.3g57.2g202.6g15.2g
Arvot/100g100g142kcal3.7g3.4g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368327