Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g34g243kcal0g0g27g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 26g33kcal2.8g0.1g2.3g0g
Sokeri 19g78kcal0g19.1g0g0g
Ruislese (10g)9g18kcal1.3g2.3g0.4g3.5g
Vehnäjauho, sunnuntai59g205kcal7g41.5g1.2g1.8g
Leivinjauhe 2.3g4kcal0.1g0.9g0g0g
Puolukka 68g26kcal0.3g4.6g0.3g1.8g
Maitorahka, Valio, 0,356g37kcal6.2g2.4g0.2g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)45g29kcal1.4g2.2g1.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 14g17kcal1.5g0g1.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.3g9kcal0g2.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana666g1396kcal41.2g150.6g68.4g14.2g
Valittu annoskoko333g698kcal20.6g75.3g34.2g7.1g
Annoskoko puolitettuna167g349kcal10.3g37.7g17.1g3.6g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557