Klementiinikakku

Laita klementiinit tai mandariinit kiehumaan n. 2 tunniksi, jonka jälkeen nosta jäähtymään.

Kun klementiinit ovat jäähtyneet, leikkaa ne puoliksi ja poista siemenet.

Leikkaa kuorineen ja lihoineen pieniksi kuutioiksi.

Voitele halkaisijaltaan 20cm kakkuvuoka ja leikkaa pohjalle leivinpaperi.

Jauha mantelirouhe yleiskoneessa hienoksi (ei haittaa vaikka jää sattumia).

Vatkaa munat, lisää sokeri, mantelijauhe ja leivinjauhe, sekoita.

Lisää seokseen pilkotut klementiinit.

Paista kakkua uunissa 200-230 asteessa n. 1 tunti.

Kun paistoaikaa on kulunut n. 40min laita kakun päälle folio, jotta kakun pinta ei pala.

Kakku on valmis kun sitä pistettäessä hammastikulla tikkuun ei tartu taikinaa.

Klementiinien tilalla voi käyttää myös limeä tai sitruunaa, mutta tällöin sokerin määrää kannattaa lisätä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Embo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl66g383kcal14g3.5g33.5g7.7g
Mandariini kuorittu 113g51kcal0.6g9.3g0.3g2.1g
Sokeri 63g254kcal0g62.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu90g113kcal9.9g0.3g8.1g0g
Leivinjauhe 1.8g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana666g1608kcal49.2g152.4g83.8g19.6g
Valittu annoskoko333g804kcal24.6g76.2g41.9g9.8g
Annoskoko puolitettuna167g402kcal12.3g38.1g21g4.9g
Arvot/100g100g241kcal7.4g22.9g12.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148984