Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g48g34kcal6.3g0.5g0.8g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g64g42kcal10.9g0g0.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 32g106kcal0.6g1g11.2g0g
Vesi112g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g13g4kcal0.2g0.9g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g23g6.3kcal0.1g1.3g0g0.6g
Kukkakaali 6.4g1.5kcal0.1g0.1g0g0.1g
Lanttu 10g2.8kcal0.1g0.4g0g0.2g
Voi, 1 tl, 5 g1.9g14kcal0g0g1.5g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g2.4g9kcal0g2.2g0g0g
Valkoviini kuiva 16g11kcal0g0.1g0g0g
Kalaliemikuutio 1.8g5.4kcal0.2g0.6g0.2g0g
Tomaattipyree, Pirkka2.4g2kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana666g477kcal37.2g15.2g28.2g2.6g
Valittu annoskoko333g239kcal18.6g7.6g14.1g1.3g
Annoskoko puolitettuna167g119kcal9.3g3.8g7.1g0.7g
Arvot/100g100g72kcal5.6g2.3g4.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=249609