Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 146g500kcal14.8g101.9g1.7g5.1g
Sokeri 64g258kcal0g63.4g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 37g261kcal0.2g0g29.4g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5.6g17kcal0.6g3.4g0.4g1.6g
Sokeri 4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.9g5.8kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen75g25kcal2.5g3.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana666g2169kcal36.6g356g63.2g14.4g
Valittu annoskoko333g1084kcal18.3g178g31.6g7.2g
Annoskoko puolitettuna167g542kcal9.2g89g15.8g3.6g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780