Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen59g421kcal0.6g0.6g46.8g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 678g155kcal12.3g16.3g1.4g14.2g
Lehtikaali 213g85kcal7.3g8.6g1.3g4.3g
Kesäkurpitsa zucchini 873g158kcal4.9g21.8g3.5g6.1g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Vesi1200g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g300g180kcal2.7g15.6g12g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6660g2016kcal57g128.8g130.2g51.4g
Valittu annoskoko3330g1008kcal28.5g64.4g65.1g25.7g
Annoskoko puolitettuna1665g504kcal14.3g32.2g32.6g12.9g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=373612