Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)501g135kcal6.5g24g1g8.5g
Valkosipuli 250g271kcal19.8g40.8g1.5g5.3g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g68g598kcal0g0g67.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 100g344kcal10.2g70.1g1.2g3.5g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g250g701kcal47.6g0.1g55.1g0g
Timjami 7.5g21kcal0.7g2g0.6g2.8g
Persilja 150g41kcal2.1g1.7g0.3g12g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g2003g2404kcal50.1g120.2g180.3g30g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6660g9029kcal274g517.8g615.2g124.2g
Valittu annoskoko3330g4515kcal137g258.9g307.6g62.1g
Annoskoko puolitettuna1665g2257kcal68.5g129.5g153.8g31.1g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122