Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1754g673kcal17.5g121g3.5g43.8g
Valkosipuli 49g53kcal3.9g8g0.3g1g
Sipuli 386g117kcal4.8g18.5g0.8g6.6g
Kasvisliemikuutio 702g2137kcal66.6g94.7g164.8g11.2g
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Basilika, tuore53g21kcal1.6g2.6g0.4g2.1g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g351g884kcal56.1g5.6g70.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 35g120kcal3.6g24.6g0.4g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6664g8030kcal309g552.6g480.8g133.6g
Valittu annoskoko3332g4015kcal154.5g276.3g240.4g66.8g
Annoskoko puolitettuna1666g2007kcal77.3g138.2g120.2g33.4g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484