Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)990g267kcal12.9g47.5g2g16.8g
Valkosipuli, tuore, silputtu17g18kcal1.3g2.7g0.1g0.4g
Rypsiöljy 17g148kcal0g0g16.8g0g
Sokeri 7g28kcal0g7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 31g106kcal3.1g21.5g0.4g1.1g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g34g72kcal4.6g7.2g2.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 2237g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6664g1278kcal43.8g171.8g44.2g36.6g
Valittu annoskoko3332g639kcal21.9g85.9g22.1g18.3g
Annoskoko puolitettuna1666g320kcal11g43g11.1g9.2g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275330