Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen430g142kcal14.2g21.1g0g0g
Hiiva 36g27kcal4.7g0.4g0.1g2.5g
Sokeri 305g1237kcal0g304.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g7.2g22kcal0.8g4.3g0.5g2g
Suola, annos 3g3.6g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 237g338kcal29.6g0.7g24.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 746g2558kcal76g521.9g8.9g26.1g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g108g774kcal1.1g1.1g86g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)430g817kcal1.7g197.9g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki717g402kcal60.9g35.8g1.4g0g
Flora ruoka kevyt & paksu287g172kcal2.9g12.9g11.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton43g9kcal0.1g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6696g12995kcal384g2202.4g265.2g61.2g
Valittu annoskoko3348g6498kcal192g1101.2g132.6g30.6g
Annoskoko puolitettuna1674g3249kcal96g550.6g66.3g15.3g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817