Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt104g48kcal3.3g5g1.6g0g
Hiiva 10g7.8kcal1.4g0.1g0g0.7g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 8.3g25kcal0g6.2g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 14g44kcal3.9g0.9g2.7g4.1g
Ruisjauho (Rainbow)83g266kcal8.3g52.4g1.9g11.7g
Vehnäjauho puolikarkea 81g278kcal8.3g56.8g1g2.8g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl21g187kcal0g0g20.8g0g
Puolukka 13g4.8kcal0.1g0.8g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana670g1723kcal50.6g244.4g56.2g39.2g
Valittu annoskoko335g861kcal25.3g122.2g28.1g19.6g
Annoskoko puolitettuna167g431kcal12.7g61.1g14.1g9.8g
Arvot/100g100g257kcal7.6g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=284600