Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 100g44kcal0.5g6.4g0.6g3.3g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g35g15kcal3.4g0.1g0g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe50g145kcal0.6g28g0g20g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana670g406kcal9g69g1.2g46.6g
Valittu annoskoko335g203kcal4.5g34.5g0.6g23.3g
Annoskoko puolitettuna168g102kcal2.3g17.3g0.3g11.7g
Arvot/100g100g61kcal1.3g10.3g0.2g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=246888