Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu77g98kcal8.5g0.2g7g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa42g126kcal9.6g0g9.6g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g42g251kcal10g2.8g22.6g0g
Leivinjauhe 4.2g7.3kcal0.2g1.6g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g84g49kcal7.5g4.2g0.2g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)17g95kcal3.8g3.3g8.3g0g
Seesaminsiemen25g141kcal6.8g2.8g12.1g2.2g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 13g41kcal3.6g0.9g2.5g3.8g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti13g71kcal3.1g1.7g5.8g0g
Psylliumkuitu, annos 6g2.5g1.3kcal0g0g0g2.1g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl4.2g38kcal0g0g4.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 13g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana670g1834kcal106.2g35g144.6g16.2g
Valittu annoskoko335g917kcal53.1g17.5g72.3g8.1g
Annoskoko puolitettuna167g459kcal26.6g8.8g36.2g4.1g
Arvot/100g100g274kcal15.9g5.2g21.6g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290202