Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen99g31kcal0.4g6.3g0.2g1.5g
Luumu kivetön, kuivattu 42g85kcal1.8g15.7g0.4g3.6g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala34g107kcal5g19.8g0.9g3.4g
Vehnäjauho puolikarkea 27g93kcal2.8g19.1g0.3g1g
Ruokasooda 3.8g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g13g80kcal3.2g0.9g7.2g0g
Ruokosokeri50g205kcal0g50.2g0g0g
Neilikka, annos 4g0.8g3kcal0g0.7g0g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g0.8g2.9kcal0.1g0.5g0.1g0.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.8g3kcal0g0.7g0g0g
Piimä AB Acidophilus Valio34g18kcal1.1g1.5g0.8g0g
Rypsiöljy 30g267kcal0g0g30.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana670g1790kcal28.8g230.8g80.2g19.2g
Valittu annoskoko335g895kcal14.4g115.4g40.1g9.6g
Annoskoko puolitettuna168g448kcal7.2g57.7g20.1g4.8g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g12g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082