Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1332g440kcal44g65.3g0g0g
Vesi320g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g333g267kcal5g22.3g16.7g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 1199g913kcal22.5g185.9g2.4g12g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6704g3324kcal147.2g562.4g38.8g29.4g
Valittu annoskoko3352g1662kcal73.6g281.2g19.4g14.7g
Annoskoko puolitettuna1676g831kcal36.8g140.6g9.7g7.4g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324