Nakkikeitto tex mex -tyyliin

Raaka-aineet:

1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia

1 rkl öljyä

2 rkl tomaattisosetta

1 rkl mietoa chilijauhetta

8 dl kana- tai lihalientä

200 g pakastemaissia

250 g pakastettuja kasvissuikaleita

½ tl timjamia

3 rkl notkeaa sulatejuustoa

300-400 g nakkeja

persiljaa

Valmistus:
•Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää chili ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki.

•Lisää lihaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi.

•Lisää maissi, pakastevihannekset ja timjami.

Keitä n. 10 minuuttia.

•Lisää sulatejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa keittoon.

Paloittele nakit ja lisää ne keittoon.

•Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ketsuppia tarvittaessa.

Sirottele joukkoon hienonnettu persilja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Kylpyankka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl27g243kcal0g0g27g0g
Tomaattisose tomaattipyree 30g23kcal1.3g3.9g0.1g0.3g
Ketsuppi, Heinz40g41kcal0.4g9.6g0g0.5g
Chili mausteseos, Old El Paso16g45kcal1.3g7.8g1g0g
Kanaliemi rainbow 1 L1600g800kcal64g16g64g0g
Pakastemaissi (Apetit), annos 100g400g496kcal12g102.4g0.8g0g
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g500g205kcal7g40.5g1.5g0g
Timjami 1g2.8kcal0.1g0.3g0.1g0.4g
Eva sulatejuusto paprika-chili (Arla ingman), annos 5g30g45kcal4.8g0.3g2.7g0g
Aito nakki HK (500g)600g1440kcal72g18g120g0g
Persilja 12g3.3kcal0.2g0.1g0g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6712g6742kcal328.8g407.4g434.8g7.8g
Valittu annoskoko3356g3371kcal164.4g203.7g217.4g3.9g
Annoskoko puolitettuna1678g1686kcal82.2g101.9g108.7g2g
Arvot/100g100g100kcal4.9g6.1g6.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=200460