Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g44g207kcal2.8g29.9g8.4g1g
Voi 15g106kcal0.2g0.1g11.9g0g
Kuohukerma,valio,2dl59g199kcal1.2g1.8g20.5g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g59g35kcal2.3g2.9g1.5g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g29g26kcal0.3g12.5g1.8g0g
Sokeri 37g149kcal0g36.6g0g0g
Liivatelehti, gelatiini5.9g21kcal5g0g0g0g
Vesi4.4g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g30g26kcal0.3g12.6g1.8g0g
Vesi29g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker25g97kcal0g24.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana672g1731kcal24.2g241.2g91.8g2g
Valittu annoskoko336g865kcal12.1g120.6g45.9g1g
Annoskoko puolitettuna168g433kcal6.1g60.3g23g0.5g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734