Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 125g35kcal1.3g5.4g0.2g2.6g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g63g33kcal3.6g3.3g0.6g0g
Pekoni, paistettu 24g121kcal3.9g0g11.9g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK125g213kcal12.5g12.5g12.5g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana673g804kcal42.6g42.4g50.4g5.4g
Valittu annoskoko336g402kcal21.3g21.2g25.2g2.7g
Annoskoko puolitettuna168g201kcal10.7g10.6g12.6g1.4g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=403174