Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha600g996kcal114g0g60g0g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12g13kcal0.9g2g0.1g0.2g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)600g150kcal6g33g0g8.4g
Basilika, kuivattu 4.5g12kcal0.6g0.9g0.2g1.8g
Ruokasuola jodioitu 10g0.2kcal0.1g0g0g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Paprikajauhe 3g10kcal0.4g0.6g0.4g1.1g
Porkkana 255g83kcal1.6g14.2g0.5g6.5g
Vehnäjauho puolikarkea 45g154kcal4.6g31.5g0.5g1.6g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 1200g320kcal39.6g37.2g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%225g518kcal65.3g5.6g27g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 41g358kcal0g0g40.5g0g
Lasagnelevy Rainbow243g892kcal34g172.6g7.5g7.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6720g7084kcal537.8g608g273.8g58.6g
Valittu annoskoko3360g3542kcal268.9g304g136.9g29.3g
Annoskoko puolitettuna1680g1771kcal134.5g152g68.5g14.7g
Arvot/100g100g105kcal8g9g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111