Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g33g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 477g1785kcal69.2g271.9g34.8g47.7g
Vehnäjauho puolikarkea 1163g3990kcal118.5g813.9g14g40.7g
Sokeri 36g145kcal0g35.7g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1491g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)149g1073kcal1.5g1.5g119.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6720g13986kcal378.4g2246g336.2g176.8g
Valittu annoskoko3360g6993kcal189.2g1123g168.1g88.4g
Annoskoko puolitettuna1680g3497kcal94.6g561.5g84.1g44.2g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=126623