Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1505g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 1003g442kcal5g64.2g6g33.1g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g351g147kcal34.4g1.4g0.4g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe502g1449kcal6g280.8g0g200.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6720g4076kcal90.8g692.8g12.8g467.4g
Valittu annoskoko3360g2038kcal45.4g346.4g6.4g233.7g
Annoskoko puolitettuna1680g1019kcal22.7g173.2g3.2g116.9g
Arvot/100g100g61kcal1.4g10.3g0.2g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=246888