Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 799g376kcal14.5g57.2g7.4g10.1g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 32g96kcal0g23.7g0g0g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g18g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 22g191kcal0g0g21.6g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g320g991kcal38.4g230.2g8.6g38.4g
Pellavansiemenet, Pellavainen160g735kcal31.6g1.6g67g48.9g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g480g1726kcal62.3g330.9g14.4g48g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g1119g3916kcal151.1g734g32.4g61.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6720g16064kcal595.8g2755.2g302.8g413.8g
Valittu annoskoko3360g8032kcal297.9g1377.6g151.4g206.9g
Annoskoko puolitettuna1680g4016kcal149g688.8g75.7g103.5g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273544