Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva47g32kcal7.2g0.1g0.3g6g
Koff, kolmonen700g280kcal0g15.4g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g700g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g700g2478kcal49g532g14g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g700g2450kcal84g497g14.7g21g
Kananmuna kuoreton 513g732kcal64.2g1.5g52.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6720g11944kcal408.8g2092g163.2g54g
Valittu annoskoko3360g5972kcal204.4g1046g81.6g27g
Annoskoko puolitettuna1680g2986kcal102.2g523g40.8g13.5g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441