Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 1561g510kcal9.7g86.8g3.1g39.8g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 1120g853kcal21.1g173.7g2.2g11.2g
Sipuli (kuorittu)267g72kcal3.5g12.8g0.5g4.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g19g19kcal1.5g3g0.1g0.4g
Kasvisliemikuutio 29g89kcal2.8g4g6.9g0.5g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Basilika, kuivattu 4g10kcal0.6g0.8g0.2g1.6g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen267g88kcal8.8g13.1g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 80g139kcal6.1g1.8g12g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6720g3606kcal110g598.2g50.6g120.2g
Valittu annoskoko3360g1803kcal55g299.1g25.3g60.1g
Annoskoko puolitettuna1680g902kcal27.5g149.6g12.7g30.1g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242