Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala338g1082kcal50.7g199.6g8.8g33.8g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton45g144kcal10.4g4.7g9.4g0g
Voi vähäsuolainen 226g1636kcal2.7g0.9g183.3g0g
Sokeri 36g147kcal0g36g0g0g
Vesi135g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 263g1909kcal3.1g1.1g213.9g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g526g1842kcal8.9g468.3g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 331g459kcal41.3g1g32.4g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton90g289kcal20.8g9.5g18.8g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark226g1195kcal17.8g72.2g94.7g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g451g541kcal12.6g20.3g45.1g0.5g
Kuohukerma,valio,2dl639g2172kcal12.8g19.2g223.6g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark60g319kcal4.8g19.2g25.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6732g23467kcal371.8g1704g1710.6g68.6g
Valittu annoskoko3366g11734kcal185.9g852g855.3g34.3g
Annoskoko puolitettuna1683g5867kcal93g426g427.7g17.2g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045