Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g47g80kcal9.4g0g3.3g0g
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Valkosipuli 2.6g2.8kcal0.2g0.4g0g0.1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g1.8g16kcal0g0g1.8g0g
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 18g5.1kcal0.2g0.8g0.1g0.3g
Palsternakka 15g10kcal0.1g1.8g0.1g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g18g4.9kcal0.1g1g0g0.4g
Peruna, vanha, kuorittu 33g25kcal0.6g5.1g0.1g0.3g
Purjosipuli12g2.2kcal0.2g0.3g0g0.2g
Maustepippuri, annos 1g1.8g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana676g298kcal22g20.2g10.8g4.4g
Valittu annoskoko338g149kcal11g10.1g5.4g2.2g
Annoskoko puolitettuna169g74kcal5.5g5.1g2.7g1.1g
Arvot/100g100g44kcal3.3g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314066