Lihaisa kaalikeitto

Kuori ja paloittele porkkanat ja pilko kaali haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Laita kaali ja porkkanat 5l kattilaan ja lisää vettä niin että niistä n.2/3 peittyy.

Keitä 15-20min että kaali pehmenee ja sekoita.

Lisää nyt vettä niin että kaali-porkkanaseos peittyy ja lisää samalla mausteet.

Kun kaali-porkkanaseos on kiehunut n. tunnin, lisää kinkku kuutioituna ja keitä sen jälkeen n. puoli tuntia.

Keitosta tulee sitä maukkaampaa mitä pidempään sitä keitetään.

Mausteita kannattaa lisätä vasta viimeisenä, sillä kinkku on aika suolaista.

Siirappi on antamassa kaalille makeutta, eikä sen käyttö ole pakollista.

Veden määrä ei ole tarkka, vaan sitä käytetään sen verran että kaali-porkkanaseoksen saa peittymään.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juhlakinkkurulla, kypsä (Wursti), annos 100g1001g1662kcal205.2g7g50g19g
Keräkaali 250g1001g240kcal12g41g2g21g
Porkkana 334g109kcal2.1g18.6g0.7g8.5g
Siirappi, tumma23g75kcal0g17.3g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 6.7g20kcal0.7g1g1.4g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 3.3g2.3kcal0g0.4g0g0.1g
Vesi1001g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6740g4215kcal440g170.6g108.2g97.2g
Valittu annoskoko3370g2107kcal220g85.3g54.1g48.6g
Annoskoko puolitettuna1685g1054kcal110g42.7g27.1g24.3g
Arvot/100g100g63kcal6.5g2.5g1.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207186