Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Valkosipuli 4.5g4.9kcal0.4g0.7g0g0.1g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 562g190kcal17.2g27.5g0.6g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa450g1349kcal103.4g0g103.4g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 11g60kcal0.1g0.1g6.7g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g225g719kcal29.2g139.4g5.6g20.2g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)899g225kcal9g49.5g0g12.6g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)12g35kcal1.2g2.2g2.3g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 23g77kcal2.3g15.7g0.3g0.8g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1124g2557kcal213.5g0g191.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6750g10484kcal755.4g478.6g620.4g70g
Valittu annoskoko3375g5242kcal377.7g239.3g310.2g35g
Annoskoko puolitettuna1688g2621kcal188.9g119.7g155.1g17.5g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326191