Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)110g153kcal12.2g0.4g11.4g0g
Sokeri 21g85kcal0g21g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g77kcal2.3g15.7g0.3g0.8g
Perunajauho 1dl=70g25g84kcal0g20.5g0g0g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore5g1.3kcal0g0.5g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g150g240kcal10.8g24g10.5g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g2.5g7.2kcal0g1.4g0g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana676g1302kcal50.8g168.6g44.4g3.6g
Valittu annoskoko338g651kcal25.4g84.3g22.2g1.8g
Annoskoko puolitettuna169g326kcal12.7g42.2g11.1g0.9g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179