Vadelmamoussesuklaaleivos

Sulata suklaa ja voi mikrossa.

Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.

Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.

Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria.

Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.

Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.

Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.

Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.

Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.

Taikinasta tulee n. 4 leivosta.

Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.

Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 423 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g120g480kcal0g120g0g0g
Liivatelehti, gelatiini6g21kcal5.1g0g0g0g
Vadelma eldorado pakaste 50g400g100kcal5.6g18.4g1.2g14.8g
Vaahtoutuva vaniljakastike500g800kcal24g80g45g1g
Vispikerma, Pirkka 2 dl500g1701kcal10g13.5g180.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu544g686kcal59.9g1.6g49g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta163g586kcal21.1g113.9g3.4g5.7g
Fariinisokeri400g1625kcal0g399.8g0g0g
Voi 250g1814kcal3g1g203.3g0g
Suklaa tumma 500g2584kcal19.5g266.4g155.1g26.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6768g20792kcal296.4g2029.2g1274.2g96g
Valittu annoskoko3384g10396kcal148.2g1014.6g637.1g48g
Annoskoko puolitettuna1692g5198kcal74.1g507.3g318.6g24g
Arvot/100g100g307kcal4.4g30g18.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100551