Helppo kauraleseleipä

HELPPO KAURALESELEIPÄ

(1 leipä)

Ainekset:

5 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl Pirkka Luomu -kauraleseitä
1 tl suolaa
1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
3 dl vettä
1 kananmuna

Voiteluun:
1/2 dl vettä
1 rkl siirappia

1. Sekoita puuhaarukalla jauhot, kauraleseet, suola ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta).

Kaada neste jauhoseokseen ja lisää muna.

Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi.

Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.

2. Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle.

Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla.

Anna kohota vielä 1/2 tuntia.

Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.

3. Valmista siirappiseos.

Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi.

Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä noin 5 minuuttia.

Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin se saa rapean kuoren.

Vinkki! Ripottele siirappiseoksella voidellun leivän päälle Pirkka-salaatti-siemensekoitusta.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiivaleipävehnäjauho 330g1075kcal40g195.8g9.2g18.1g
Kauralese 144g518kcal25.9g65.6g11.1g25.2g
Ruokasuola jodioitu 7.8g0.2kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g13g48kcal5.9g5.3g0.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 360g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 72g90kcal7.9g0.2g6.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 60g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 2398g7229kcal2.4g1776.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6768g17919kcal164.2g4087.4g55.2g86.6g
Valittu annoskoko3384g8960kcal82.1g2043.7g27.6g43.3g
Annoskoko puolitettuna1692g4480kcal41.1g1021.9g13.8g21.7g
Arvot/100g100g265kcal2.4g60.4g0.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140230