Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 75452g3076kcal4.5g4.5g339.3g0g
Sokeri 656g2663kcal0g655.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 769g2639kcal78.4g538.4g9.2g26.9g
Leivinjauhe 23g40kcal1.2g8.6g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g36g145kcal0g35.8g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g385g208kcal34.6g16.2g0.8g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g452g543kcal13.6g18.5g45.2g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 588g227kcal0.9g48g0.5g8.8g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g23g82kcal0.8g18g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6768g19245kcal268g2686.6g791.6g71.6g
Valittu annoskoko3384g9622kcal134g1343.3g395.8g35.8g
Annoskoko puolitettuna1692g4811kcal67g671.7g197.9g17.9g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388072