Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 131g50kcal1.3g9.1g0.3g3.3g
Vesi94g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g2.1g6.6kcal0.1g0.4g0.5g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Rypsiöljy rainbow0.9g8.4kcal0g0g0.9g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g34g101kcal7.1g0.3g7.1g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g38g22kcal1.5g1.8g0.9g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g9g32kcal1.9g0g2.7g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g11g23kcal1g0.3g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana678g496kcal26.2g25.6g28.6g7.2g
Valittu annoskoko339g248kcal13.1g12.8g14.3g3.6g
Annoskoko puolitettuna170g124kcal6.6g6.4g7.2g1.8g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589