Kukkakaalimuhennos koskenlaskijalla

Keitä kukkakaalit kypsäksi.

Sulata eri kattilassa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen seokseen, jossa voi on imeytynyt vehnäjauhoihin.

Keitä hiljalleen n.10 minuuttia.

Lisää koskenlaskija paloina kastikkeeseen ja sekoita.

Ota kattila liedeltä, lisää suola ja keitetyt kukkakaalit valkokastikkeeseen ja halutessasi kruunaa hyppysellisellä rakuunaa.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Julette
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 188g45kcal3.4g4.1g0.6g4.3g
Vehnäjauho puolikarkea 7.5g26kcal0.8g5.2g0.1g0.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen125g41kcal4.1g6.1g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g13g35kcal2.4g0g2.7g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g6.2g46kcal0.1g0.1g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana679g385kcal21.6g31g16.8g9.2g
Valittu annoskoko339g193kcal10.8g15.5g8.4g4.6g
Annoskoko puolitettuna170g96kcal5.4g7.8g4.2g2.3g
Arvot/100g100g57kcal3.2g4.6g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=338204