Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g186g623kcal22.3g122.8g4.5g15.3g
Grahamjauho 11g37kcal1.2g6.9g0.3g1.1g
Siirappi 8.3g25kcal0g6.1g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 8.3g27kcal2.4g0.6g1.7g2.5g
Seesaminsiemen, kuorineen 6.6g45kcal1.8g0.5g3.8g0.8g
Rypsiöljy 5.2g46kcal0g0g5.2g0g
Vesi103g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 10g7.7kcal1.4g0.1g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana679g1621kcal58.2g274g31g40.8g
Valittu annoskoko340g810kcal29.1g137g15.5g20.4g
Annoskoko puolitettuna170g405kcal14.6g68.5g7.8g10.2g
Arvot/100g100g239kcal8.6g40.3g4.6g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143010