Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 47g36kcal0.9g7.3g0.1g0.5g
Porkkana 12g4kcal0.1g0.7g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g6.6g0.9kcal0.1g0.2g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g3.8g4.5kcal0.1g0.2g0.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.9g0.4kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 1.4g4.3kcal0.1g0.5g0.2g0g
Voi 1.3g10kcal0g0g1.1g0g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Lohifilee 38g73kcal7g0g5.1g0g
Katkarapu 17g12kcal2.4g0g0.2g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g13g13kcal0.5g2.6g0.1g0g
Valkopippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 0.7g0.1kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.3g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Valkosipuli, tuore, silputtu1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana680g325kcal22.8g24.6g14.4g2.2g
Valittu annoskoko340g162kcal11.4g12.3g7.2g1.1g
Annoskoko puolitettuna170g81kcal5.7g6.2g3.6g0.6g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674