Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 319g2317kcal3.8g1.3g259.7g0g
Vehnäjauho, sunnuntai664g2325kcal79.7g471.7g14g19.9g
Sokeri 326g1322kcal0g325.5g0g0g
Leivinjauhe 13g22kcal0.7g4.8g0g0.1g
Ruokasooda 13g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g13g51kcal0g12.6g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 256g77kcal7.4g9.2g0.3g0g
Kananmuna kuoreton 70g100kcal8.8g0.2g7.2g0g
Raparperi 767g258kcal5.3g42.2g0.8g10.7g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 256g338kcal6.7g8.2g30.7g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g319g192kcal31.9g13.7g1g0g
Sokeri 217g882kcal0g217g0g0g
Kananmuna kuoreton 141g201kcal17.6g0.4g14.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g19g77kcal0g19g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6784g16323kcal323.8g2251.6g656.2g61.4g
Valittu annoskoko3392g8162kcal161.9g1125.8g328.1g30.7g
Annoskoko puolitettuna1696g4081kcal81g562.9g164.1g15.4g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574