Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g3.3g2.1kcal0.1g0g0.8g0g
Sinappi (teollinen)1.3g1.7kcal0.1g0.2g0.1g0g
Viinietikka 2.5g0.5kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 26g229kcal0g0g25.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana68g472kcal0.4g1.4g53.6g0g
Valittu annoskoko34g236kcal0.2g0.7g26.8g0g
Annoskoko puolitettuna17g118kcal0.1g0.4g13.4g0g
Arvot/100g100g696kcal0.6g2.1g79.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393804