Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 23g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 3.9g12kcal0.7g1.9g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)1.7g0.5kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g3.7g3.4kcal0.6g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana68g32kcal2.6g4.2g0.2g0.8g
Valittu annoskoko34g16kcal1.3g2.1g0.1g0.4g
Annoskoko puolitettuna17g8kcal0.7g1.1g0.1g0.2g
Arvot/100g100g47kcal3.8g6.2g0.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275373