Kesäkurpisakakku

Raasta kesäkurpisa.

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kesäkurpitsa raasteeseen öljy ja sekoita joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, pähkinärouhe, kaneli, vaniljasokeri ja rusinat keskenään.

Lisää lopuksi taikinaan.

Kaada taikina isoon kuivakakkuvuokaan.

Tai kahteen pitkänomaiseen vuokaan.

Paista 175 asteessa reilu tunti.

Pienennä kypsymisen loppuvaiheessa lämpöä 160 asteeseen jos kakkujen pinta uhkaa tummua liikaa.

Kakku sopii myös pakastettavaksi.

Säilyy myös ilman pakastusta pitkää ellei tule syödyksi :)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 78 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)3.3g4.1kcal0.4g0g0.3g0g
Sokeri 5.6g23kcal0g5.6g0g0g
Rypsiöljy 3.9g35kcal0g0g3.9g0g
Kesäkurpitsa zucchini 8.7g1.6kcal0g0.2g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 7.8g27kcal0.8g5.5g0.1g0.3g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0g0.2kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Rusina 2.6g7.7kcal0.1g1.6g0g0.3g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g1.7g11kcal0.4g0.1g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana68g219kcal3.4g26.6g10.4g1.4g
Valittu annoskoko34g109kcal1.7g13.3g5.2g0.7g
Annoskoko puolitettuna17g55kcal0.9g6.7g2.6g0.4g
Arvot/100g100g322kcal5g39.1g15.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310097