Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g3.8g23kcal0.8g0.2g2g0g
Sokeri 3.8g15kcal0g3.8g0g0g
Voisarvi croissant 3.8g14kcal0.3g1.5g0.7g0.1g
Kananmuna kuoreton 1.1g1.6kcal0.1g0g0.1g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 0.4g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.8g13kcal0.4g2.6g0g0.1g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Raparperi 13g4.2kcal0.1g0.7g0g0.2g
Sokeri 1.4g5.5kcal0g1.4g0g0g
Fariinisokeri2.2g8.9kcal0g2.2g0g0g
Vesi0.6g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana69g173kcal3.6g25.2g5.8g0.8g
Valittu annoskoko34g87kcal1.8g12.6g2.9g0.4g
Annoskoko puolitettuna17g43kcal0.9g6.3g1.5g0.2g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.7g8.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759