Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.1g11kcal0.3g2.1g0g0.1g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%6.2g3.7kcal0.2g0.4g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Korppujauho 2.3g8.6kcal0.2g1.8g0g0.1g
Manteli 2.2g14kcal0.5g0.1g1.2g0.2g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kardemumma, annos 2g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen6.2g11kcal0g2.7g0g0.1g
Sokerivesikuorrutus 2.8g10kcal0g2.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana68g169kcal4.2g27.6g4g1g
Valittu annoskoko34g85kcal2.1g13.8g2g0.5g
Annoskoko puolitettuna17g42kcal1.1g6.9g1g0.3g
Arvot/100g100g247kcal6.1g40.4g5.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663