Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp7.3g32kcal0.6g3.2g1.9g0.3g
Kohupiim (Tere)7.3g5.7kcal1.2g0.3g0g0g
Hapukoor (Tere)0.5g0.6kcal0g0g0.1g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g2.2g3kcal0.3g0g0.2g0g
Maissitärkkelys 0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Sokeri 0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Kermavaahto, valio1.8g5.5kcal0g0.1g0.5g0g
Mustikka, Pakkasmarja14g4.5kcal0.1g0.9g0.1g0.5g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana69g110kcal4.4g10.4g5.6g1.6g
Valittu annoskoko34g55kcal2.2g5.2g2.8g0.8g
Annoskoko puolitettuna17g27kcal1.1g2.6g1.4g0.4g
Arvot/100g100g160kcal6.4g15.2g8.2g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322709