Taivaallinen mustikkapiirakka

Valmista ensin täyte.

Sekoita keskenään 1 prk kermaviiliä, kaksi kananmunaa, 0,75 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria ja 5 dl mustikoita.

Tee siten taikina:Vatkaa 150 g juoksevaa kasviöljyvalmistetta (tai voita) ja 1 dl sokeria.

Vatkaa sekaan kaksi keltuaista.

Sekoita 0,5 dl perunajauhoja, 1,5 dl vehnäjauhoja ja 1 tl leivinjauhetta keskenään ja lisää taikinaan.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Kaada päälle täyte ja paista uunissa 200 asteessa n. 30 min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 110 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasviöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g4.7g35kcal0g0g3.8g0g
Sokeri 4.7g19kcal0g4.7g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g1.3g0.8kcal0g0g0.3g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.9g3.1kcal0g0.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.1g11kcal0.3g2.2g0g0.1g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 6.3g4kcal0.2g0.3g0.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu3.8g4.7kcal0.4g0g0.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Mustikka metsä- 9g4.1kcal0g0.6g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana69g164kcal1.8g17.6g9.4g0.8g
Valittu annoskoko35g82kcal0.9g8.8g4.7g0.4g
Annoskoko puolitettuna17g41kcal0.5g4.4g2.4g0.2g
Arvot/100g100g237kcal2.6g25.5g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299372