Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi15g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g1.5g0.9kcal0.2g0g0g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen1.2g3.4kcal0.4g0g0.2g0.4g
Forest honey (Marlene), annos 5g0.6g1.7kcal0g0.4g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g0.6g3.2kcal0.1g0.2g0.2g0.2g
Rypsiöljy rainbow1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g13g41kcal1.5g8.2g0.3g1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g1.5g3.9kcal0.4g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana69g135kcal5.2g17.6g4.8g3.2g
Valittu annoskoko35g68kcal2.6g8.8g2.4g1.6g
Annoskoko puolitettuna17g34kcal1.3g4.4g1.2g0.8g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.4g6.9g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=199421