Brie-Parsa keitto

Leikkaa parsasta nuput irti, pilko varret.

Vartta voi kuoria ensin, jos kuori on kovin paksu.

Silppua sipuli.

Kuullota sipuli kattilassa (voit laitta hieman öljyä).

Lisää joukkoon vehnäjauhot, anna kuullottua hetki.

Lisää joukkoon vettä n. 5-6dl.

Sekoita hyvin ja anna kiehua.

Laita kiehuvaan veteen varret, sipuli ja kanaliemikuutio.

Liemikuution sijaan voi käyttää ihan vain suolaa.

Anna kiehua muutama minuutti, lisää juusto palasina.

Anna kiehua keitoksi.

Keittoa voi maustaa pienellä määrällä valkosipulijauhetta (tai valkosipulia) ja valkopippurilla.

Keitä parsan nuput erillään, vain muutaman minuutin, jotta parsa pysyy kirkkaan vihreänä.

Soseuta nuput ja aikaisemmin keitetty pohja tasaiseksi sauvasekoittimella.

Lisää nuppusose keittoon.

Jos keitto tahtoo jäädä liian laimeaksi, voi sitä lopussa vielä suurustaa vehnäjauholla.

Sekoita vehnäjauho ensin hyvin pieneen määrään vettä, ja lisää vasta sitten keittoon.

Anna kiehua hetki pienellä liekillä.

Vettä kannattaa lisätä vähitellen tarkkaillen samalla keiton koostumusta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 442 grammaa

Ap
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)0.2g0.5kcal0g0g0g0g
Sipuli (käsittelemätön)0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Brie/camambert valkohomejuusto, annos 50g3.9g14kcal1.1g0g1.1g0g
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Parsakaali brokkoli 10g3.4kcal0.5g0.2g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 0.6g2kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana69g40kcal3.4g1.2g2.2g0.4g
Valittu annoskoko35g20kcal1.7g0.6g1.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna17g10kcal0.9g0.3g0.6g0.1g
Arvot/100g100g57kcal4.9g1.7g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=52684